Gazdaság

2012.06.28. 05:29

Érkező bérkompenzáció

Körkép - A vasi cégek közel 300 millió forinthoz juthatnak hozzá két részletben a bérkompenzációs pályázaton.

Kiss Tamás

A Nemzetgazdasági Minisztérium áprilisban hirdetett pályázatot a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez nyújtható bérkompenzációs támogatásra. A fővárosimegyei kormányhivatalok munkaügyi központjai 4094 pályázatot fogadtak be. Az elbírálást követően 4006 pályázat támogatására kerül sor, ami azt jelenti, hogy 5,61 milliárd forint forrás felhasználásával több mint 124 ezer munkavállaló bérének emeléséhez, és ezzel több mint 146 ezer munkavállaló munkahelyének megtartásához nyújt a kormány vissza nem térítendő támogatást.

Mint a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjától megtudtuk, a vasi cégek közül 195 pályázott bérkompzenációra, közülük 190 munkáltató részesülhet mindösszesen 293 millió 652 ezer 686 forint támogatásban.

A támogatásról, annak összegéről, illetve az elutasításról a pályázók írásban kapnak értesítést a munkaügyi központtól.

A pályázati felhívásban ismertetett feltételekkel a munkáltatók 30 napon belül köthetnek hatósági szerződést a munkaügyi központtal, majd (első ütemben) az aláírást követő 15 napon belül utalják a támogatási összeg 70 százalákát. Szeptember végén a munkáltatónak jelentést kell küldenie a munkaügyi központnak, ezt követően, október 15-ig kapja meg a támogatási összegből fennmaradó 30 százalékot. A pályázat lezárása 2013. február 28-án, avállalt feltételek teljesítését igazoló munkáltatói nyilatkozattal történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!