Gazdaság

2012.11.09. 06:13

Honnan vonnak el?

A cafeteria járulékterhének megemelésével a kormány arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy megszüntessék ezt a juttatási formát, üzente az illetékeseknek egy csütörtöki gazdasági tanácskozáson elmondott hozzászólásában Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke.

Győrffy Árpád

A kijelentése igazán nem lephetett meg senkit, hiszen ugyanennek a szervezetnek a főtitkára, Dávid Ferenc néhány nappal korábban már bírálta a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által a múlt hónapban bejelentett lépést.

A meghatározó vállalkozói szervezet egyértelmű kiállása miatt a kormány már nem nagyon követheti a korábban használt kommunikációs gyakorlatot, miszerint „nem az embereket sújtja, a vállalkozókat terheli...” az elvonás. Itt már most egyértelmű lehet mindenki előtt, hogy a kormány döntése miatt valószínűleg ellentételezés nélkül le kell mondaniuk egy olyan jelentős juttatásról, amit legtöbben nem fizetéskiegészítésként, jutalomként, hanem a szűkös keresetük szerves részeként kaptak. Ha a kormány ezt a terhet nem akarja magára venni, máshol kell olyan pénzeket elvonnia, amelyek ígéreteik szerint nem érintik az embereket. Kérdés, találnak-e ilyent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!