Gazdaság

2012.11.22. 18:09

Százakat tesz utcára Flextronics

Sárvár - Nyolcszáz ember kerül utcára a Flextronics gyárából - adta hírül egy internetes portál.

Peltzer Géza

Sem forrást, sem nyilatkozót nem tudott megjelölni, ennek ellenére a hír igaznak tűnik. 

A város vezetői nem tudtak a tömeges elbocsátásról, de hiteles, meg nem nevezhető forrrásból úgy tudjuk, igaz, hogy a Flextronics üzeméből emberek százait teszik utcára. A cégnek is feltettük kérdéseinket csütörtökön (Hány főt bocsátottak el, és miért? Kiket, milyen munkakörökben dolgozó embereket küldtek el? Jár-e nekik végkielégítés, hogy közölték az elbocsátás tényét? Jelentették-e az elbocsátást a munkaügyi központnak? Sárvár vezetőit miért nem értesítették az elbocsátásról?).  

Moórné Kercsmár Ritától jött rövid válasz: "Annak érdekében, hogy versenyképes szolgáltatást tudjunk nyújtani vevőink számára, a piaci igényekhez és a szezonalitáshoz szükséges igazítanunk termelésünket. Ennek eredményeként kellett meghoznunk azt a nehéz  döntést, hogy Sárváron,  létszámcsökkentést hajtunk végre. Minden arra jogosult dolgozótól végkielégítéssel válunk meg,  a törvényeknek és  előírásoknak megfelelően."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!