Gazdaság

2013.02.05. 14:19

Visszaesett a közétkeztetés iránti kereslet Vépen

Vép - Megvizsgálja az önkormányzat, miért esett vissza a közétkeztetés iránti kereslet. Erről döntött a képviselő-testület a legutóbbi ülésén.

Simon Erzsébet

Sok pénzt áldozott a vépi önkormányzat az óvoda konyhájának felújítására tavaly. Korszerűsítették a helyiségeket, a berendezést, s a felújítást követően már csak ez a konyha maradt közétkeztetési célokra. Korábban az óvodában csupán az oda járó gyermekeknek főztek, az iskola konyháján készítették az ételt a tanulóknak, a szociális étkeztetésben résztvevőknek, s a vendégétkeztetést is innét látták el. A képviselő-testület gazdaságossági okokat szem előtt tartva néhány éve úgy döntött, hogy összevonja az intézményi konyhákat. Az iskolait jóval több pénzből lehetett volna korszerűsíteni, így ott csak tálalókonyha maradt, az óvodában viszont az épület felújításával egyidejűleg kialakíthatták a minden igényt kielégítő, mintegy 300 adag kapacitású főzőkonyhát. Pályázati támogatás révén napkollektort is szereltek az épületre, így a mosogatáshoz szükséges vizet megújuló energiával állíthatják elő.

A legutóbbi testületi ülésen Varga Gyula képviselő tette szóvá, hogy nagymértékben visszaesett a közétkeztetés iránti kereslet, s azt javasolta, indítsanak vizsgálatot az okok kiderítésére. A testület ezzel egyetértett.

Kovács Péter polgármestertől megtudtuk: a vendégétkezőknek a menüért valamivel több, mint hétszáz forintot kell fizetniük, valószínűleg a viszonylag magas költség az oka, hogy a korábbiakhoz képest csaknem félszázzal kevesebben fizetnek elő az ebédre. A polgármester hozzátette: az óvodai konyha átalakítását követően eldöntötték, bizonyos idő után megvizsgálják a rezsiköltségeket. Ennek most eljött az ideje. Nagy valószínűséggel lesz mód arra, hogy csökkenjen a közétkeztetési díj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!