Gazdaság

2013.04.12. 10:25

Ifjúsági klub, sportöltöző épül és bővül Náraiban

Nárai - A legtöbb falu alapgondja a népességfogyás, elvándorlás. Náraiban már évek óta olyan beruházások indulnak saját, állami és uniós támogatással, amelyek megtarthatják a fiatalokat.

Kozma Gábor

- A település két pályázata is nyertes lett. Rástartoltunk a munkákra, jelenleg félidőben vagyunk, az épületek átadása kora nyáron esedékes - mondja Németh Tamás polgármester.

A település központi helyén található az 1970-es években hagyományos technológiával épült földszintes, rossz állapotban található Park-ház épület, melynek felújítása, valamint új közösségi funkcióval való megtöltése most a feladat. A meglévő, rossz állapotban lévő tűzoltó szertár funkciót ellátó épületrész felújításával, átalakításával kívánnak új közösségi és ifjúsági klubszobát kialakítani, mely bővül teakonyhával és vizesblokkal.

- A vegyeskereskedés és klubhelyiség az új előtető alatti bejárattal lesz elérhető, mely új térburkolatot is kap - folytatja a faluvezető. Hozzátéve: az is szempont, hogy a meglévő szocreál stílusú épületből olyan népi építészeti egységképet mutató épület jöjjön létre, amely az ország bármely frekventált idegenforgalmi helyén megállná a helyét. A másik, folyamatban lévő fejlesztés a sportpályán lévő sportöltöző kibővítése, felújítása.  A meglévő épületet  csaknem 100 négyzetméteres új szárnnyal bővítik, ebben kap helyet a bírói öltöző, közösségi terem, fedett-nyitott közösségi tér, új vizesblokkal. A beruházások az Európai Unió támogatásával, mintegy 25 millió forintos költséggel valósulnak meg, de jelentős a helyi segítség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!