Gazdaság

2013.06.05. 17:23

A Rába-hídon megszűnt a súlykorlátozás

A napokban három jelentős közúti beruházás is befejeződött a vasi autósok által is előszeretettel használt Pápa–Szilsárkány összekötő úton.

Kiss Tamás

A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakmai irányítása alatt megújult a Pápa– Szilsárkány összekötő út összesen 3,2 kilométeres szakasza. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában teljes rekonstrukción esett át a marcaltői Rába-híd. A Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye közös határpontjának közelében 1949- ben épült hídon az azóta eltelt több mint 60 év alatt nagyobb felújítást nem végeztek.

A fejlesztés eredményeként a híd teherbírása 40 tonnára nőtt, így megszűnt a hosszú évek óta fennálló 20 tonnás súlykorlátozás. A felújítási munkák során a kivitelező új dilatációs szerkezeteket, a hídon és a híd környezetében új útburkolatot épített, az acélfelületek korrózió elleni védő bevonatot, a hídszerkezetek pedig új szigetelő réteget kaptak. A Pápa–Szilsárkány összekötő út 8,8 kilométeres veszprémi szakaszának felújítása tavaly fejeződött be. A három, összesen 2,3 milliárd forint értékű beruházás ünnepélyes átadását június 5-én tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!