Gazdaság

2013.07.23. 22:00

Szépülő erdők

Szombathely - Több parkerdőben kezd, illetve kezdett el jelentős beruházásokat a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Peltzer Géza

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. jelentős közjóléti fejlesztésekbe kezd - tudtuk meg Mesics Zsuzsannától, a cég kommunikációs felelősétől.

- A közelmúltban társaságunk felújította a kőszegi Óház-kilátót, melynek során lépcső, korlát és a faszerkezet helyreállítása, festése történt meg mintegy 1.2 millió forintos költségből.

A pályázat útján kiválasztott vállalkozó júliusban megkezdte a Szombathelyi Parkerdő teljes felújításának első ütemét, amelynek várható költsége hozzávetőlegesen 28 millió forint lesz. E hónap végén indul az Őrségben található Himfai (felsőmaráci) parkerdő felújítása. A teljes beruházás várható költsége közel 40 millió forint lesz, és befejezése a jövő év tavaszára várható.

A himfai tó az erdészeti beruházást követően még vonzóbb lesz. Fotó: Benkő Sándor

- A közjóléti projektek során erdei tanösvények, kerékpáros- és gyalogtúra nyomvonalak kerülnek kialakításra - folytatta a szóvivő. - Megújul a Szombathelyi Parkerdő fogadóterülete is, így új parkerdő bejárat, pikniktér, és központi pihenő épül ki, valamint a parkerdőben további négy erdei pihenő is létesül. Felújításra kerülnek a futófolyosók jelzései, illetve a meglévő utakat összekötik a dozmati közjóléti feltáróhálózattal. A parkerdő fogadóterületén bővül a játszópark, továbbá tornaliget és sportrét is létesül.

A Himfai Parkerdőben megújul a fogadási pont és a parkoló, négy erdei pihenő felújítása, illetve a tisztás és sportrét fejlesztése történik meg. Új létesítmény lesz a madármegfigyelő torony, védő- és tárolóépület készül, de már kijelölik kerül a nordic walking- és futó nyomvonal.

A munkálatok idejére a zrt. kéri az erdőlátogatók türelmét és megértését, valamint a balesetek elkerülése érdekében az érintett területeken a fokozott elővigyázatosságot.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. egyik fő célja a közcélú fejlesztésekkel az, hogy az erdészeti közjóléti berendezések hosszú időn keresztül szolgálják a pihenni, és a kikapcsolódni vágyó természetszerető embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!