Gazdaság

2013.10.18. 10:50

Több a vállalkozó

Vas megye - A második negyedévben a korábbiakhoz képest lassabb ütemben folytatódott a gazdasági szervezetek számának gyarapodása Vas megyében.

Kelemen Attila

A társaságok alapítása megtorpant, az önálló vállalkozók számának növekedése pedig mérséklődött. A félév végén vasi székhellyel összesen 42 ezer 281 szervezetet tartottak nyilván, 1,6 százalékkal többet, mint az előző esztendő azonos időpontjában. Ezer lakosra 4-gyel több vállalkozás jutott, mint egy évvel korábban. A mutató nagysága a főváros és a megyék között még így is a nyolcadik legalacsonyabb volt, és 19-cel maradt el az országostól. Az önálló vállalkozók száma egy év alatt 762-vel növekedett, csökkenés öt gazdasági ágban (víz- és hulladékgazdálkodás, kereskedelem, vendéglátás, pénzügyi szolgáltatás, adminisztratív szolgáltatás) történt. A legtöbb új vállalkozót az agráriumban jegyezték be az őstermelők kötelező adószám kiváltása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!