Gazdaság

2013.11.11. 13:25

Nőtt a vendégforgalom - A régióban viszont visszaesés tapasztalható

Vas megye - Idén szeptemberben mind a külföldi-, mind a belföldi vendégéjszakák száma emelkedett Magyarországon az előző év azonos időszakához képest. A régiónkban viszont csökkenés tapasztalható.

Kelemen Attila

A szálláshelyek országosan folyó áron számolt bruttó árbevétele 9,9 százalékkal nőtt. Az árbevétel növekedésében szerepet játszott a kiadott szobák átlagárának 5,3 százalékos emelkedése is. A szeptemberi forgalom alakulására a kedvezőtlen időjárás is hatással volt. Szeptemberben a külföldi vendégek 1,2 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken, vendégforgalmi adataik mérsékelten emelkedtek. Számuk 1,3, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 0,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához

Szeptemberben a belföldi vendégek 799 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 4,6 az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 3,0 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A belföldi vendég-forgalom a dunántúli turisztikai régiók kivételével az összes régióban nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!