Gazdaság

2014.01.23. 15:04

Új munkahelyeket teremt Sárváron az AWF Kft.

Sárvár - Közel 1,8 milliárd forintos fejlesztést kezdett meg az AWF Autóalkatrészgyártó Kft. Sárváron, a beruházás több mint harminc új munkahelyet teremt - jelentették be a Rába-parti városban tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tóth Csongor

A cég 1994-ben alakult Sopronban, nyolc dolgozóval, ma már négyszázötven embert foglalkoztatnak, Sárváron pedig most kezdtek el fejleszteni közel 1,8 milliárd forint értékben. Jelenleg 30 embernek adnak munkát, de a beruházásoknak köszönhetően újabb munkahelyeket tudnak teremteni.

– Holnap felveszünk további öt dolgozót – mondta Varga József, az AWF ügyvezetője, aki sajtótájékoztatón mutatta be a cég tevékenységét és az üzemet. Cél, hogy 2015-ig 70 dolgozója legyen az üzemnek.

Kondora István, a település polgármestere örömét fejezte ki, hogy az ipari park területén található kilencezer négyzetméteres üzemcsarnok új gazdára talált. – Az új munkahelyek mindig új lehetőséget jelentenek – fogalmazott a polgármester.

Máhr Tivadar alpolgármester kijelentette, hogy egy frissen közzétett tanulmány szerint a mikro, kis és középvállalkozások részéről a bizalmi index nőtt hazánk irányába.

Ágh Péter országgyűlési képviselő méltatta a sárvári emberek munkáját. Kiemelte: új szemlélet jelent meg a következő uniós ciklusban. Huszonnégy százalékról hatvanra fog nőni az a fajta támogatásmérték, amelyet gazdaságfejlesztésre lehet fordítani. Óriási lehetőség lesz ez a későbbiekben Vas megyének is – hangsúlyozta Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!