Gazdaság

2014.02.09. 14:20

A bevallás egyszerűen

Ha a magánszemély személyijövedelemadó-bevallás benyújtására kötelezett, és nem kért munkáltatói adómegállapítást, vagy a munkáltatója azt nem vállalja, kötelezettségének egyszerűsített bevallással is eleget tehet.

Peltzer Géza

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint Az egyszerűsített bevallás választása esetén a 1353NY jelű nyilatkozatot kitöltve és aláírva 2014. február 17-éig kell a magánszemélynek visszajuttatnia az adóhivatalhoz.

A nyilatkozat letölthető a www.nav.gov.hu oldalról, illetve beszerezhető az ügyfélszolgálatokon. A kitöltött és aláírt nyilatkozat visszaküldhető postán, leadható személyesen az ügyfélszolgálatokon vagy az Ügyfélkapun keresztül továbbítható (ügyfélkapus regisztráció szükséges). A nyilatkozathoz semmilyen bizonylatot, igazolást nem kell mellékelni, mivel a NAV a rendelkezésére álló adatok alapján készíti el a bevallási ajánlatot. A nyilatkozatot csak egy példányban kell eljuttatni a NAV-hoz, a másik példány az adózónál marad.

A határidő jogvesztő, elmulasztása esetén a kötelezettséget önadózóként a 2013. évre vonatkozó adónyilatkozaton vagy a 1353-as számú bevalláson kell teljesíteni 2014. május 20-áig – tette hozzá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!