Gazdaság

2014.02.12. 17:10

Egyszerűbb az eljárás a mozgáskorlátozottaknak

Szombathely (kgy) Módosult a mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről, adókedvezményeiről szóló kormányrendeletet.

Kupi Györgyi

Egyszerűsödött a mozgáskorlázottak gépjárműadó-kedvezményének megállapításához szükséges eljárás. Január elsejétől a jegyző feladatkörébe tartozik a jogosultság igazolásához az ügyfél közlekedőképességének megállapítására irányuló vizsgálat illetékes rehabilitációs szakigazgatási szervnél való kezdeményezése.

A közlekedő-képesség minősítésének kezdeményezése is az alapeljárásba integrálódik, így az elsőfokú adóhatóságnak kell az ügyféli kérelemmel és a kapcsolódó iratokkal a rehabilitációs szakigazgatási szervet megkeresnie. Korábban az ügyfelek és az eljáró szervek számára is problémát okozott, hogy be kellett kapcsolni egy olyan közigazgatási szervet az eljárásba, amelynek közreműködő szerepe a módosítással kiválthatóvá válik, és az ügyfelek számára egyszerűsíti az ügyintézést. Amíg a kérelmező közlekedőképességének minősítését tartalmazó szakvélemény az önkormányzati adóhatósághoz nem érkezik meg, felfüggesztik a gépjárműadó megállapítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!