Gazdaság

2014.03.26. 20:15

Adósság nélkül

Ünnepélyes keretek között adta át Ágh Péter, Vas megye fideszes országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök bizonyságlevelét, amely rögzíti, hogy az állam átvette a városok adósságállományát.

Tóth Csongor

Az eseményen részt vett Huber László, Kőszeg és Kondora István, Sárvár polgármestere. Fehér László, Celldömölk első embere távol maradt, így neki később adják át a miniszterelnök levelét.

– Sárváron 1,79 milliárd, Celldömölkön 732 millió, Kőszegen 759 millió forint adósságot vállalt át az állam az önkormányzatoktól – mondta az ünnepségen Ágh Péter, hozzátéve, hogy a bizonyságlevél tanúsítja az összefogás erejét. – Kívánom, hogy az így felszabadult forrásokat olyan célokra használják, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy polgáraink környezete fejlődni tudjon – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban sok örömhír jutott Észak-Vas megye településeinek.

– A korábbi szocialista kormányok lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatokat, hiszen olyan feladatokat róttak rájuk, amelyeket nem tudtak finanszírozni, ezért adósodtak el – mondta Huber László, megköszönve a támogatást.

Örömét fejezte ki Kondora István is, aki elmondta: azt a tollat, amellyel az elmúlt négy évben számos pozitív, a város javát szolgáló szerződést aláírt, beteszi a Dénes Tibortól, a korábbi polgármestertől kapott tolltartóba, és a Nádasdy Ferenc Múzeumnak ajándékozza.

Címkék#sárvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!