Gazdaság

2014.03.27. 12:32

Ne hagyjuk az utolsó pillanatra az adóbevallást!

Az adóhatóság arra figyelmeztet, hogy ne hagyjuk az utolsó napokra az szja-bevallásokat.

Peltzer Géza

2014. május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. Bár még majdnem két hónap van hátra, nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevallás kitöltését – írja a NAV közleményében közleményében Kovács Mária, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának sajtószóvivője.

Hozzáteszi: többéves tapasztalat, hogy a határidő közeledtével háromszorosára is nőhet az ügyfélszolgálatok forgalma, és a telefonos tájékoztatást kérők száma. Tavaly május 20-a pünkösdhétfőre esett, így a bevallási határidő május 21-re tolódott, amikor a központi ügyfélszolgálatokon több mint négyszer annyi ügyfél jelent meg, mint egy átlagos napon.Ezért, ha valamennyi igazolás együtt van, érdemes nekikezdeni a bevallásnak.

A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) telepíthető a bevallás kitöltő és ellenőrző program és az annak használatához szükséges futtatási környezet. Előnye, hogy a letöltés nem igényel különösebb számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható.

Ügyfélkapuval rendelkezők elektronikusan is elküldhetik bevallásukat. Akinek még nincs Ügyfélkapuja, a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain regisztrálhat, és egyetlen gombnyomással elküldheti a nyomtatványkitöltő programmal elkészített bevallást.Általános jellegű adózási kérdésekről a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén a 06-40/42-42-42-es számon érdeklődhetnek ügyfelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!