Gazdaság

2014.05.16. 17:40

Kitörési pont lehet az egészségturizmus

Bük - Az Országos Fürdőszövetség tartott közgyűlést csütörtökön Bükön, a település egyik patinás hoteljében. A konferencián részt vett dr. Horváth Viktória turisztikáért felelős helyettes államtitkár is.

Cseh Gábor

A kétnapos rendezvényen előadások hangoztak el a magyarországi fürdők helyzetéről, és közös turisztikai stratégiát is alkottak. A megnyitón köszöntőt mondott Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki rámutatott: Észak-Vas megye két térsége, Bük és Sárvár az egészségturizmus zászlóshajója.


- Akkor tudjuk hitelesen népszerűsíteni a fürdőinket, ha mi magunk is büszkék vagyunk természeti kincseinkre - hangsúlyozta a politikus. Szavai szerint a politikának az a feladata, hogy megteremtse a fürdők működéséhez szükséges háttérfeltételeket. A politikus stratégiai kitörési pontnak nevezte az egészségturizmust, amely jól beleilleszkedik a nemzeti idegenforgalmi fejlesztési koncepcióba. Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott emlékeztetett: Magyarország hosszú idők óta termál- és gyógyvíznagyhatalom, Vas megye pedig ennek fellegvára, hiszen Budapest és Hévíz után ide látogat a legtöbb fürdőzni vágyó.

Horváth Viktória
helyettes államtitkár beszéde elején közölte: inkább rövid előadást tartana, és inkább beszélgetni szeretne a magyarországi fürdők vezetőivel, szerinte ugyanis a közös gondolkodás, stratégia alkotás nagyon fontos része a turisztikai koncepciónak. Az egészségmegőrzés hosszú távú, tudatos gondolkodás része emelte ki az államtitkár-helyettes, hozzátéve: az a cél, hogy ezen gondolatot felismerve minél többen járjanak a fürdőkbe. A konferencián elhangzott, hogy évente mintegy 31 millió látogatója van az ország 201 fürdőjének, így a turizmus ezen ága éves szinten 44 milliárd forint forgalmat bonyolít le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!