Gazdaság

2014.06.16. 12:41

Ingatlant venni Interneten? (x)

Az erősödő ingatlanpiaci környezetben egy hatékony, hazánkban a szabadpiac számára teljesen új értékesítési formát vezet be a Duna House a magyar piacon.

Az első, június 16-án induló Duna House Online Ingatlan Aukció kínálatába fővárosi, tatabányai, valamint szombathelyi ingatlanok kerülnek be. Zsigmond Balázst, a Duna House szombathelyi irodatulajdonosát kérdeztük ennek létjogosultságáról.

Honnan jött az ötlet?

A szabadpiaci ingatlanaukció Nyugat-Európában és az USA-ban már régóta ismert értékesítési forma, míg hazánkban árverést eddig a bankok és a Végrehajtói Kamara szervezett, nem feltétlenül önkéntes eladói akarat mellett. A Duna House mindig igyekszik élen járni új és hatékony értékesítési formák megteremtésében.

Az online felület nem lehet gond, mégis a legnagyobb vagyontárgyunkról van szó?

Az internetes kereskedelem szinte napról-napra nagyobb volumennel bír már Magyarországon is. Az elmúlt pár évben az ingatlanhirdetések leghatékonyabb és leginformatívabb felületévé vált az Internet. Miért ne alkudozhatnánk egy kényelmes fotelből a kiszemelt lakásra, ha már eddig is minden infót online gyűjtöttünk?

A módszer a műtárgyak Aukciójához hasonlatos, vagyis licitálni lehet jelen esetben egy ingatlanra, értelemszerűen az Aukció menete némileg eltérő. A bejutott ingatlanok egy webes felületen lesznek elérhetők, ahol az érdeklődők regisztrációt követően láthatják majd az ingatlan pontos címét és azokat az időpontokat (un. nyílt napokat) amikor azok megtekinthetőek.

A vevők mit kockáztatnak?

Gyakorlatilag semmit. A vevők megtekinthetik az ingatlanokat, ellentétben az egyes banki és végrehajtói árverésekkel szemben. Gyakorlatilag a licitálás történik online, ahol a vevők krediteket töltenek majd fel, amely alkalmassá teszi őket egy-egy ingatlan villámáras megvásárlására az Aukciós időszak alatt, majd a licitálásra az utolsó napokban. Ha nem jön létre tranzakció, akkor a vevő a kreditet lehívhatja, vagy a következő Aukcióra átcsoportosíthatja. Értelemszerűen akár több ingatlanra is lehet egy időben licitálni.

Miért erre a három területre esett a választás?

A Duna House központja a főváros mellett kiválasztott két várost, így első körben tatabányai és szombathelyi ingatlanok is bekerülnek az Aukcióba. Azért is különösen örülünk a lehetőségnek, mert irodánk május hónapban is a legjobb iroda lett országos szinten a hálózatban, ahogy az elmúlt években már sokszor. Reméljük az Aukció tovább növeli elégedett Ügyfeleink táborát.

Mit gondol eredményes lesz az első Aukció?

Az előkészületeken a kollégák bő egy hónapja intenzíven dolgoznak és eddig eladói oldalról soha nem tapasztalt pozitív visszajelzést kapunk. Ha abból indulunk ki, hogy az eladók nagy része vásárlóvá válik, akkor bízhatunk abban, hogy sikeres lesz, különösen azért, mert mi is nagyon hiszünk ebben az értékesítési formában. Ezen kívül teljesen tiszta, átlátható folyamatot teszünk az Aukció mögé, aminek részleteiről a http://www.ingatlanaukcio.hu oldalon mindent publikusan átnézhet mindenki, valamint személyesen is várjuk irodáinkban Ügyfeleket, ha bármilyen kérdésük merül fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!