Gazdaság

2014.07.02. 14:50

Szombathelyen járt a befektető

Szombathely - A MÁV Vasjármű Kft.-nél megkezdődött a tárgyalás az új befektetőjelölttel, két munkatársuk járt itt Szombathelyen.

Merklin Tímea

Megkezdődtek a tárgyalások az új befektető jelölttel a MÁV Vasjármű Kft-nél: itt járt a miskolci bejegyzésű, Mudra Kálmán vezette cég, a Szirmaterm Kft két munkatársa – tudtuk meg a vasutas szakszervezet titkárától Kozma Zsolttól. A befektető jelölt tárgyal a többségi tulajdonos Traininvest Kft-vel, a minisztériummal (minthogy a 25 százalékos tulajdonrésszel bíró MÁV oda tartozik) és a bankokkal.

Kozma Zsolt (jobbról) a szakszervezet titkára a Vasjárműnél. Fotó: Szendi Péter

– Az érdeklődő egy miskolci bejegyzésű cég, a Szirmaterm Kft, amelynek vezetője Mudra Kálmán – tudtuk meg Kozma Zsolttól, a vasutas szakszervezet titkárától. – A tárgyalások megkezdődtek a többségi tulajdonos Traininvest Kft.-vel, és a minisztériummal (minthogy a 25 százalék tulajdonrésszel bíró MÁV ez alá tartozik) és a bankokkal.

Kozma Zsolt úgy véli, minden jó irány, ami kimozdítja a céget a bajból, hiszen fontos, hogy az embereknek munkájuk, keresetük legyen. 270 fő dolgozik a Vasjárműnél a celldömölki 35–40 fős telephellyel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!