Gazdaság

2014.11.23. 15:23

Vasiak is részt vettek a IX. Növényorvosi Napon

Budapest – A megye szakemberei is képviseltették magukat a IX. Növényorvosi Napon Budapesten a Corvinus Egyetemen. A vasi növényvédők Both Gyula kamarai elnök vezetésével vettek részt a tanácskozáson.

Peltzer Géza

A szakmai fórumon szó esett a szőlőkabóca veszélyeiről is. A szlovén tapasztalatokról a Ljubljanai egyetem munkatársa dr. Ivan Žežlina mutatott be elrettentő fotókat. Egyedüli védekezésnek az összehangolt, az előrejelzések alapján megszervezett permetezést jelölte meg. Az erdőgazdálkodás növényvédelmi problémáiról, a tűlevelűek károsítóiról dr. Koltay András, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ – Erdészeti Tudományos Intézet főmunkatársa tartott elő-adást. A mezei pockok elszaporodása azért következhetett be, mert nincs jelenleg engedélyezett irtószer ellene, hangzott el. A pockok sok megyében a gabonában, kukoricában nyolcvanszázalékos kárt okoztak.

Both Gyula, a Vas Megyei Növényvédelmi Kamara elnöke lapunknak azt is elmondta, hogy megkezdődött a téli növényvédőszeres göngyölegek térítésmentes visszagyűjtési akciója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!