Gazdaság

2015.03.10. 17:27

Közös magyar-burgenlandi projektek?

A termelés, a foglalkoztatás és az oktatás területén is erősítené burgenlandi kapcsolatait a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége. Ennek részleteiről tanácskoztak Szombathelyen.

Kormányzati támogatással, a már meglévő mellé tíz és fél milliárd forintból új csarnokot épít az Epcos Kft. a Csaba utcában – egyebek mellett erről a fejlesztésről is hallhattak a Burgenlandi Iparszövetség tagjai egy keddi tanácskozáson, amelynek az elektronikai alkatrészgyártó-cég adott otthont.

„A belföldi és a külföldi kapcsolatok is nagyon fontosak számunkra, hiszen mindenkitől tanulhatunk. A jó tapasztalatokat, gyakorlatokat pedig megpróbáljuk átültetni  a saját munkánkba, mindennapi életünkbe. Ettől lehetünk egyre sikeresebbek" - fogalmazott Takács Balázs, az Epcos Kft. ügyvezetője.

Szabó László, a Vas Megyei Iparszövetség elnöke, Takács Balázs, Epcos Kft. igazgatója, Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének az elnöke. Fotó: Médiaközpont

A Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége részt vett a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ létrehozásában, a gépészmérnökképzés elindításában és dolgozott a válság okozta problémák elhárításán - hangzott el a megbeszélésen. A közeljövőben a külföldi kapcsolataikat erősítenék, különösen Burgenlanddal.

„Határon átnyúló projektek létrehozásával segíteni tudjuk Vas megye, illetve Burgenland tartomány fejlesztését, fejlődését is " - hangsúlyozta Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke.

Jobbról Manfred Gerger, a Burgenlandi Iparszövetség elnöke.

A tanácskozás célja egymás megismerésén túl az volt, hogy részletesen egyeztessék a lehetőségeket, a legfontosabb feladatokat. A tervek szerint több területen is együttműködik majd a két szervezet.

„Lehetőség lesz eszme- és tapasztalatcserére, az értékek együttes érvényesítésére, technológiai részletek megbeszélésére" - sorolta Manfred Gerger, a Burgenlandi Iparszövetség elnöke.

Ezenkívül várhatóan az oktatás és a termelés területén is lesznek majd közös magyar-burgenlandi projektek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!