Gazdaság

2015.06.11. 09:17

Lehet már lábtengózni Répcevisen

Répcevis - Sikerült a faluközpontot fejleszteni egy pályázat segítségével, modernizálták az objektumokat és kibővítették a teret.

Merklin Tímea

A jelenlegi faluközpont történelmileg alakult ki, együtt van a templom, az óvoda, az iskola, de szűk volt a tér. A polgármester, Hollósi Péter úgy fogalmaz, ez a szűk tér most egy kicsit kitolódott, kitágult a kultúrotthon, a játszótér, a kerékpáros pihenő felé a 15 millió forintos pályázat megvalósulásával.

A kultúrházat akadálymentesítették, felújították a vizesblokkot, lefedték a teraszt. A nagyterem kivételével – amely már fel volt újítva – minden szükséges felületet szépen burkoltak, felújították a színpadot. Ezzel párhuzamosan a játszótér mellett, egy elhagyott tómeder rekultiválása után kialakítottak egy sportpályát, ahol lábtengózni lehet. A pályához padokat is helyeztek el, hogy a nézők, kísérők leülhessenek.

Hollósi Péter, Répcevis polgármestere. Fotó: Merklin Tímea

Hollósi Péter a közeljövő tervei közt említi, hogy szeretné az utakat és a járdákat rendbehozatni a faluban. A Szent János utca felújítására már folyamatban is van egy 11 millió forintos pályázat.

Címkék#Répcevis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!