Gazdaság

2015.09.10. 10:40

32 millió a helyi járatokra – kevesebbet kap Szombathely, mint tavaly

Szombathely – Döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az idei helyi közösségi közlekedési támogatásokról. Vas megyéből Szombathely és Körmend kedvezményezett.

Bakos Ágnes

Összesen 88 település pályázott támogatásra a helyi közösségi közlekedés üzemeltetésére, viszont egy város, Bük később visszavonta az igényt és volt olyan település is, amely hibás vagy hiányos pályázatot nyújtott be – azok nem Vas megyei pályázók voltak.

A tavalyi 35 millió forint után, idén 32 millió forint jut Szombathelynek a helyi közösségi közlekedési támogatásból – így döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A Szombathelynek jutó támogatás egészen pontosan 2,7 millió forinttal kevesebb, mint tavaly volt. Az önkormányzati önerő, vagyis a saját költés a helyi járatokra 183,5 millió forint idén.

A megyéből pályázott és nyert még Körmend városa: 320 ezer forintot kap a körmendi önkormányzat, a tavalyi 321 ezer forint után. A körmendi önerő mintegy 7 millió forint a helyi buszok üzemeltetésében.

A támogatás 25 százalékát – Szombathely esetében 8 millió forintot, Körmendnél 80 ezer forintot – még a héten, szeptember 11-ig utalja a Nemzetgazdasági Minisztérium a települések számlájára. A többi pénzt havi folyósítással, három részletre osztva kapják meg az önkormányzatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!