Gazdaság

2016.03.28. 08:26

Mocsarat és bányát, valaki? Újabb földárverés Vas megyében

Körkép – Március 22-ig 44 800 hektár földet adtak el 122 vásárlónak a második árverési körben – ez az országos adat és csak a három hektár feletti területekre vonatkozik, de az ennél kisebb parcellák értékesítése is folyamatos.

Bakos Ágnes

Vas megyében előzetesen 14 árverési alkalmat jelöltek ki márciusra, ebből 16 kijelölt időpont lett, egy van még hátra. A Vas Megyei Kormányhivatal hirdetményei szerint egy hathektáros, négy részből, legelőből, mocsárból, szántóból is álló szombathelyi terület a legolcsóbb a keddi liciten: kikiáltási ára 6,6 millió forint. A földet most a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. bérli, a bérleti jog 2051 szeptemberéig érvényes.

Egy 19 hektáros szántó és egykori bánya is eladó Vas megyében. A káldi terület kikiáltási ára 18,9 millió forint. Most, és a 2051 őszéig kötött szerződés szerint a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. bérli a területet.

A legdrágább föld az utolsó második körös vasi liciten egy szentpéterfai szántó. A 17,9 hektáros állami terület 25,8 millió forintért eladó.

A márciusi bejelentések szerint még nem dőlt el, hogy lesz-e a földértékesítésnek harmadik hulláma, de az biztos, hogy az állami tulajdonban lévő gyümölcsösöket és halastavakat el akarják adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!