Gazdaság

2016.03.01. 09:42

Simicska 292 milliós csöngei rétje is kalapács alá kerül - A földárverés második körében 397 vasi területre lehet licitálni

Szombathely – A Földet a gazdáknak program második köre kezdődött kedden reggel nyolc órakor. 13 nap alatt 14 árverést tartanak Szombathelyen. 397 Vas megyei földterület tulajdonjogától válik meg az állam.

Bakos Ágnes

32 földterület licitjével kedden megkezdődött a vasi földárverések második szakasza.

A kedden árverésre bocsátott legdrágább föld 24,2 millió forint, egy 13 hektáros celldömölki szántó, amire októberig megvan a bérlő. A licitre tett legolcsóbb földterület szintén celldömölki: a rét 3,1 hektáros, vagyis a lehető legkisebb, hiszen a három hektárnál nagyobb területeit árverezi el az állam. Ez 2,4 millió forintba kerül.

Kiírtak még bobai, kámi, csöngei, egyházashetyei, kemenesmagasi, kemeneskápolnai, kemenespálfai, kemenessömjéni, kenyeri, köcski, merseváti és mesteri területeket – ez az első nap „földkínálata”.

Szerdán ugyancsak 32 földterületen ad túl az állam Vas megyében.

A legdrágább egy csöngei rét lesz a szerdai liciten: 292,4 millió forint a 186,8 hektáros földterület. Még 35 évre szóló bérleti szerződés érvényes rá, a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. bérli, használja.

Egy Natura2000-es védettséget élvező szántóra is lehet licitálni: az ostffyasszonyfai terület 3,5 hektáros, egy magánszemély bérli jelenleg az államtól, szerződése 2032 novemberének közepéig szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!