Gazdaság

2017.01.17. 19:40

Több ötlet, több turista, több pénz

Kőszeg - A város belép az úgynevezett TDM-települések sorába. A szervezet létrehozása pályázati forrásokat hozhat.

Turbók Attila

TDM. E mozaikszótól hangos mostanában több Vas megyei város, így Kőszeg is. A Turisztikai Desztinációs Menedzsment rövidítése térségi, turisztikai összefogást takar.

- Miért fontos ennek mi-előbbi létrehozása? Mert ezzel pályázati források érkezhetnek a városba, amelyekből Kőszeg és környékének turizmusát fejleszthetjük - jelentette ki Bakos György, az Írottkő Natúrparkért Egyesület elnöke. A civil szervezet 2012-ben már pályázott egyszer a TDM-cím elnyeréséért, ám akkor anyagi okok miatt ez nem valósult meg. - Most ennél sokkal előbbre járunk, az egyesület tagjaival, a környékbeli települések vezetőivel és a helyi önkormányzattal előrehaladott tárgyalások folynak a TDM-szervezet szerződésének aláírásához - jelentette ki az elnök. A turisztikai szervezet létrehozásával a város hozzáfér az úgynevezett Top Turisztika pályázatokhoz, ami újabb források bevonását jelentheti a kőszegi turizmusba.

Bakos György szerint még nagyobb összefogásra van szükség Fotó: Turbók Attila

- Itt pedig vannak lehetőségek, még akkor is, ha a helybeliek úgy vélik, megtettünk mindent annak érdekében, hogy városunk vonzó legyen a turisták számára - mondta Bakos György. Az elnök kihasználatlan területnek érzi a város és környékének ökoturisztikai látnivalóit, a kőszegi vizet vagy éppen a környék klímáját. - A TDM-szervezet létrehozása azonban csak egy lépés a fejlesztések terén, fontos, hogy a turizmusban érdekelt szolgáltatók és települések együtt gondolkodjanak, mert csak így lehet eredményeket elérni - fogalmazott az egyesület elnöke. Hozzátette: nemcsak közös gondolkodásra, hanem közös produkciókra és egy kicsit nagyobb közös teherviselésre is szükség van a kőszegi turizmus fejlesztéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!