Gazdaság

2017.02.27. 18:55

Milliárdos fejlesztés a fürdőben, vízi gyermekbarlang a tervek között

Milliárdos nagyságrendű fejlesztések valósulhatnak meg Bükfürdőn, számos izgalmas újítás várható, mutatjuk a részleteket.

Cseszkó Tamás

A jövőbeni tervekről egyeztetett hétfőn Ágh Péter, Bük országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa Boros László Attilával, a Büki Gyógyfürdő Zrt. nemrég kinevezett vezérigazgatójával. A helyszíni bejáráson kiderült, a fürdő vezetése világos koncepcióval rendelkezik a jövőt illetően.

- A következő két évben részben önerőből, részben hitelből valósulhat meg az a nagyszabású beruházás, amely jelentősen növeli majd a létesítmény színvonalát - mondta el Boros László Attila, hozzátéve, hogy igen ritkán találkozhatnak azzal a bátor és bizakodó tulajdonosi döntéssel, hogy vissza nem térítendő támogatás nélkül, viszonylag alacsony önrész mellett banki hitelből indít el milliárdos nagyságrendű fejlesztést. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy sokat dolgoznak a fürdő piaci újrapozicionálása érdekében is.

Ágh Péter országgyűlési képviselő Boros László Attila vezérigazgatóval egyeztet a jövőről
Fotó: Ohr Tibor

Hosszasan sorolta a terveket Boros László Attila vezérigazgató, a fürdő vezetése ugyanis hosszú távú koncepcióval rendelkezik a létesítmény fejlesztését illetően. Már idén komoly munkálatok kezdődhetnek el, hiszen több esetben a szükséges források is rendelkezésre állnak.

Új bejáratot létesítenek, a 2011-ben átadott előcsarnokot bővítik úgy, hogy az a meglévővel együtt el tudja látni a komplexum főbejáratának szerepét. Fejlesztik a fedett gyógyfürdőt is: a projekt-elem a fedett fürdő épületének teljes rekonstrukcióját érinti. Átalakul az öltözőrendszer struktúrája, a jelenlegi vállfás megoldás helyett modern öltözőszekrényes, váltókabinos blokkok kialakítása a cél. A jelenlegi átrium felhasználásával hangulatos belső kávézó-teázó, közösségi tér is létesül majd. a mostani büférész helyén pedig információs pontot létesítenek.

A program részeként a gyógymedence terének belsőépítészeti rekonstrukciója is megvalósulhat, és a félig fedett külső gyógymedence is átfogó felújításon esik át.

És végül egy jó hír a családoknak: az élményfürdő területén található gyermekmedence is izgalmas attrakciókkal bővülhet. A tematika a tenger alatti világ, a látogatók egy barlangbejáraton keresztül, a tenger fenekén sétálva vehetik szemügyre a különböző színekben pompázó, víz alatti élővilágot. Az elveszett kincseket és igazgyöngyöket is rejtő sziklák számos interaktív játékot foglalnak magukba.

- Boros László Attila ígéretes lendülettel kezdte meg a munkáját - mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő. Közös feladatunk, hogy a lehetőségeket kihasználva megtegyünk mindent Bükfürdő sikeréért, hiszen a turizmus minden helyi szereplője a Vas megyei gazdaságot erősíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!