Gazdaság

2017.04.05. 18:05

Újabb feladatok után dőlhet el, melyik villanyszerelő utazik a világversenyre

Két fiatalember megosztva nyerte el az első díjat a WorldSkills 17' országos döntőjén, villanyszerelő szakmában.

VN-információ

A WorldSkills 17' versenyen villanyszerelő szakmában mérte össze tudását kedden négy fiatalember, akik az előválogatók után kerültek a döntőbe. A megmérettetés helyszíne a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziuma volt, és ott tartották szerdán az eredményhirdetést is.

A tét nagy volt, hiszen a feladatot legjobban megoldó tanuló képviselheti hazánkat a nyári világversenyen, amelyet Abu Dzabiban rendeznek.

Németh Zoltán és Leidl Péter holtversenyben lett első helyezett
Fotó: Molnár Artúr

A verseny helyszíne az iskola aulája volt, ahol négy falon állították ki a kész munkákat. Az eredményhirdetés előtt a versenyt támogató cég vezérigazgatója, Károlyi László kapott szót, majd Kummer Zoltán, a szakma szakértője sorolta a helyezettek nevét. A harmadik a Debrecenben tanuló Karacs Ádám lett, második a szintén debreceni Szeifert Péter. Az első helyet megosztva nyerte el Németh Zoltán, egy keszthelyi iskola diákja, valamint Leidl Péter, aki Csepelen tanul. Kummer Zoltán elmondta: van egy ajánlatuk, és a fiúkra bízzák a döntést. Vagy megegyeznek, hogy melyikük utazzon Abu Dzabiba, vagy a Szakma Sztár versenyen újra összemérik tudásukat. A két fiatal az utóbbi lehetőséget választotta. Segítséget is kapnak, hiszen egy olyan új feladatot kell megoldaniuk, amelyet iskolában nem oktatnak még.

Az átadó után a vendégek megtekintették az iskolában kialakított Legrand akkreditált KNX regionális központot. Ott olyan intelligens rendszer működik, amely korszerű technológia használatát teszi lehetővé. A cég megkapta a lehetőséget, hogy oktatási intézményekben hasonló központokat alakíthassanak ki - saját költségükből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!