na jó, lehet, hogy egy kicsit

2018.01.24. 07:33

Nem drágul az alma

A boltokban kapható alma ára kilogrammonként jelenleg a 250-500 forintos sávban mozog – függően a fajtától, a minőségtől, a kiszereléstől -, és a szakemberek szerint ebből az ártartományból nem fog kilépni, vagy legfeljebb 10-15 százalékos áremelkedést tapasztalhatnak a vásárlók. 

Az Agrárgazdasági Kutatóintézettől származó információk szerint tavaly Magyarországon is az átlagosnál kevesebb, mintegy 520-530 ezer tonna alma termett, jóllehet hazánkat más országoknál kevésbé sújtották a tavaszi fagyok – írta meg a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ledó Ferenc, a Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a 15-20 százalékos áremelkedés – amely az étkezési almák áránál tavaly volt megfigyelhető – már eléri a vásárlók árérzékenységének határát.

A szakemberek szerint a magyar ültetvények most nagyon jó állapotban vannak, és ha nem lesz a tavalyihoz hasonló fagy, idén csúcstermésre is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!