gazdaság

2021.03.21. 07:00

Jelentős visszaesés tapasztalható Vas megyében az építőiparban

A januári építőipari termelés értéke alapján Vas megye országos viszonylatban sereghajtó pozícióban állt.

Vas Népe

Egy év alatt 11 százalékkal, az előző hónaphoz képest pedig 7,4 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene – ez az országos adat 2021 januárjáról. Vas megyét nézve éppen a trend ellenkezője látszik, hiszen havi és éves szinten is jelentős a visszaesés, olyannyira, hogy a januári építőipari termelés értéke az egész országban sereghajtó.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) számai szerint 681 millió forintot tett ki a vasi székhelyű építőipar az év első hónapjában, ennél kevesebb sehol nem volt az országban, 1 milliárd forintnál kisebb termelésérték csak Nógrád megyében volt még, ott 724 millió forintot tett ki. Egy hónappal korábban 5 milliárd forint feletti lett a vasi székhelyű építőipari termelés értéke, egy évvel korábban pedig 1,7 milliárd forint volt.

A régióban is visszaesés látszik havi szinten: Győr-Moson-Sopron megyében 4 milliárd forint volt a megyei székhelyű építőipar termelésértéke a decemberi 10,4 milliárd után, Zalában 3,4 milliárd volt januárban az előző havi 11,8 milliárd forint után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!