Gazdaság

2017.05.11. 05:16

3 tényező, amelyet figyelembe kell venni álláskereséskor! (x)

Napjainkban az álláskeresés nem megy egyik pillanatról a másikra, mert a munkaerőpiac igen csak telített lett. A jelentkező részéről sok mindent mérlegelni kell akkor, amikor munkát keres.

Az első és legfontosabb az adott szakma iránti szeretet, és elhivatottság. Amennyiben nincs meg ez, maga a munkavégzés egy idő után pokollá válhat, nem is beszélve ennek hatásairól, ami kihathat a munkavállaló közvetlen környezetére is.

Mindenki azért született a világra, hogy maradandót alkothasson, ezáltal jobbá téve a világot, amelyben élünk. Elhivatottsággal sok mindent el lehet érni, beleértve a szakmai sikereket is. A második fontos tényező a munkavégzés helyszíne. Manapság még mindig sokan vannak, akik nem rendelkeznek személyautóval, így eleshetnek egy-egy munkalehetőségtől. A munkába járás lényeges szempont, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit kell utazni a munkahelyre, és mennyit vissza.

Tömegközlekedéssel már könnyen el lehet jutni akárhová, azonban a jegy-és bérletárak nem minden esetben mondhatóak kedvezményesnek. A harmadik legfontosabb dolog, a fizetés, amit munkánkért kapunk. Legyen valaki egyedülálló, vagy családos, mindenkinek meg kell élnie, hónapról hónapra be kell fizetni a számlákat, és sorolhatnánk. Lehet dolgozni kis, és nagyvállaltnál is. Mindkettőnek megvannak az előnyei.

A kisvállalkozások családias légkört biztosíthatnak az alkalmazottnak, hiszen általában nem sok embert foglalkoztat a munkáltató. Az introvertált személyiséggel rendelkező emberek számára lehet ideális kisvállalatoknál dolgozni. A nagyvállalatoknál azok érezhetik jól magukat, akik kreatív munkavégzésre vágynak. Vannak emberek, akik szó szerint ódzkodnak a monotonitástól. Az extrovertált személyiségű munkavállalók leginkább multinacionális vállalatoknál vetik meg lábukat. Sőt, a nagyobb vállalatok a fix alapbéren túl akár extra juttatásokkal is szolgálhatnak a munkavállaló részére.

A juttatások között szerepelhet a cafeteria, vagy a napi egyszeri étkezés biztosítása, esetleg sportolási lehetőség is felmerülhet. Bács-Kiskun megyében, a Dél-Alföldön van egy város, ahol munkaajánlatokkal lehet találkozni. Az interneten fellelhető álláslehetőségek bárki számára elérhetőek. A fizikai munkák között megtalálható a kézi csomagoló munkakör is. Az állás uraknak, és hölgyeknek egyaránt kedvező lehet. A pozíció betöltéséhez nem mindenhol szükséges az iskolai végzettség, azonban egyes vállalatok elvárják legalább az általános iskolai végzettséget.

Tapasztalat ehhez a munkához nem kell, hiszen betanított munkáról van szó. A cégek kereshetnek teljes állásba, de akár részmunkaidőben is alkalmazottat. Általában 8 órát kell dolgozni naponta, heti öt alkalommal. A munkáltató a fix bérezésen kívül biztosíthatja a munkaruhát is a dolgozó számára. Az állást megpályázhatják akár a szomszédos városban lakó állampolgárok is. A gyárak saját buszjárataikkal is hozhatják és vihetik az alkalmazottakat.

Napjainkban egyre több cég vállalja ezt a lehetőséget, hogy minél többen dolgozzanak az adott részlegen. A munkaidő betartása, a munkahelyi környezet tisztán tartása a több műszakos munkarend vállalása, a pontosság, gyorsaság, és precizitás, alapfeltétel bármelyik állásajánlatra is bukkanunk az álláskereső portálon.

Akik az idő múlásával belátják, hogy nem bírják a monotonitást, azok sajnos nagyon gyorsan felmondanak, és az új álláskeresők előtt pontosan ezek a megüresedett helyek nyílnak meg. Ha elég gyorsak, és eltökéltek vagyunk abban, hogy esetleg másik munkára leljünk, akkor már másnap állásinterjún lehetünk. A legfrissebb álláslehetőségek elérhetőek a weboldal facebook és twitter oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!