Gazdaság

2014.09.15. 11:58

A helyi termékeké a jövő

Hétfőn délelőtt rendezték meg a szombathelyi Tó vendéglőben a Natur-Kulinárium program zárókonferenciát.

Peltzer Géza

Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket  egyben el is búcsúzott a projekttől, mondván a jövőben diplomáciai megbízást fog teljesíteni. A Natur-Kulirárium nemzetközi projekt érdemeit méltatva elmondta: számos eredményt értek el: a régióban (Vas megye, Stájerország, Bécs, Szlovénia)  népszerűbbek lettek működésük során a helyi termékek. Ez a jövő az élelmiszeriparban - fejtette ki az elnök, hozzátéve, hogy a hosszú szállítási útvonalak kikapcsolása több szempontból is előnyös. Elmondta: hátravan még egy projekt átadása: a jánosházi évszakok kertje a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudott elkészülni, de hamarosan sor kerül az avatásra.

Eva Luckerbauer, a Kelet-stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség ügyvezetője

A hétfői konferencián a résztvevők a kerti szépségekről, a helyi ízek turizmusban betöltött szerepéről és a Vas megyei turisztikai koncepcióról hallhattak előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!