Gazdaság

2014.10.07. 14:43

A járműipar jól húzott 2013-ban is

A tavalyi adóbevallások értékelése után kiderült, hogy a vasi vállalati toplistát egy a járműiparban érdekelt vállalkozás vezeti.

Peltzer Géza

A NAV tájékoztatás szerint a legmagasabb adózás előtti nyereség 2013-ban Vas megyében 15 milliárd forint volt, amelyet egy a közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártása ágazatba tartozó vállalkozás ért el. A második legnagyobb összeg 11,6 milliárd forint volt, melyet egy ipari gáz gyártásával foglalkozó társaság realizált. A harmadik helyen egy elektronikai alkatrészt gyártó cég szerepel, 9,9 milliárd forintos nyereséggel.

A legtöbb társasági adó 2,4 milliárd forint volt, amelyet egy közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártása ágazatba tartozó vállalkozás fizetett. A második legmagasabb 1,0 milliárd forint volt, melyet egy elektronikai alkatrész gyártással foglalkozó vállalkozás fizetett. A harmadik helyen is egy közúti jármű, járműmotor alkatrész gyártó vállalkozás szerepelt, félmilliárd forinttal.

2013.-ban Vasban a legmagasabb foglalkoztatotti létszám 1980 fő volt, melyet egy közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártásával foglalkozó társaság vallott. Ezt követte egy elektronikai alkatrészeket gyártó vállalkozás 1467 fővel. A harmadik helyen is a közúti jármű gyártás területén működő cég állt 1342 fővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!