Gazdaság

2011.10.13. 12:55

A Mol, Audi Hungaria, Nokia hármas a vállalati TOP-lista élén

Továbbra is a Mol, Audi Hungaria, Nokia hármas vezeti a magyar vállalati TOP-listát a 2010. évi árbevételi adatok alapján - áll a Figyelő TOP 200-as csütörtökön nyilvánosságra hozott és a HVG által megjelentetett TOP 500-as kiadványban.

MTI

A kétszáz legnagyobb hazai cég árbevételében az tükröződik, hogy nemcsak ledolgozták a 2009-es 10,8 százalékos visszaesést, hanem közel 5 százalékkal túl is lépték azt - közli előzetesében a Figyelő. A lap összeállításából kiderül, hogy az előző évi listában szereplő TOP 200-as cégek közül idén kevesebb azoknak a száma, amelyek a tavalyi árbevételük alapján lecsúsztak a listáról, viszont meglepő módon szép számmal akadtak olyan cégek - nevezhetnénk ezeket "visszatérőknek" is - akiket 2009-ben a válság megviselt, de 2010-ben már vissza tudtak kapaszkodni a lista aljára.
   
A  tavalyi árbevételi rangsort első hét helyezettje mindkét üzleti hetilap alapján a Mol, Audi Hungaria, Nokia, General Electric, Samsung, Philips, E.ON Földgáz Trade. A Figyelő a 8.-10. helyre a Panrusgázt, a Magyar Telekomot és a Tescot sorolta, míg a HVG szerint a Fibria (papír nagykereskedelmi cég),  Magyar Telekom, Tesco áll a 8.-10. helyen.
   
Az 500 legnagyobb nyereségű hazai vállalati listát a Corning Hungary Adatfeldolgozó Kft. vezeti 297 milliárd forintos adózott eredménnyel - közli a HVG legújabb száma. Az Audi Hungaria 165 milliárd forint adózott eredménnyel áll a második helyen, míg a GE Hungary 162 milliárd forintos eredménnyel a harmadik.
   
A BÉT-en is szereplő OTP Bank a negyedik 118 milliárd forintos, a Mol az ötödik 109 milliárd forint tavalyi adózott eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!