Gazdaság

2009.07.01. 02:28

A nyolcvanhetedik szövetkezeti napot tartották

Szombathely - A nyolcvanhetedik szövetkezeti nap tekeversennyel kezdődött, majd átadták a kitüntetéseket, végül gulyásparti zárta az ünnepet.

Farkas Eszter

Ezt követően az Áfészek Vas Megyei Egyesületének elnöke, Kleinmann Sándor köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében elmondta: Fontos megőrizni a szövetkezetek emberközpontúságát. Bár a válság közvetve érintette a szövetkezeteket, a jövőkép és az összefogás fontos tényező abban, hogy kilábaljanak ebből a helyzetből.

Beszéde után a szokásoknak megfelelően a kitüntetések átadása következett.

A Vas Megyei Ipari Szövetkezetek és Vállalkozások Szövetségének Alkotói díját Szmrekovszky György kapta. A Magyar Iparszövetség elismerő oklevelét Imre Jánosné és Dittrich Gusztáv vehették át.

Az áfészek és gazdasági társaságok munkatársai részére adományozott kitüntetések közül a Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíjat Ruzsicska József, Szövetkezetért Életút díjat Király Györgyné, Vas megyei Áfész Érdemrendet Fritz István, Péter Jenőné, Horváth Antalné és Reiner Jenőné érdemelték ki munkájukkal. MOSZ emlékéremben részesült Németh Béla (Egyházashetye), Vámos Vilmos (Vasalja), Balogh Dénes (Körmend), Danka László (Szombathely), Francsicsné Benkő Judit (Gencsapáti), Szakos Sándor (Celldömölk), Mihácsi Zoltán (Ostffyasszonyfa), Svób Ferenc (Ják), Horváth Mihály (Ják), Kondics József (Vasszécseny), Gombkötő István (Vasszécseny). A lakáságazat megyei kitüntetettjei: Gudics Péter, Cser Kiss Imre, Szabó Jánosné, Kurányi Györgyné, Fejér Gáborné.

A kitüntetések átadása után a tekeverseny legjobbjai is jutalomban részesültek, majd gulyáspartival zárult az idei szövetkezeti nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!