határon átnyúló kezdeményezés

2018.06.19. 14:00

A turizmust szolgálja ki a mostani fejlesztés Felsőszölnökön

Játszóeszközökkel és félig fedett pihenőhellyel bővült, egészült ki a Szlovén Mintagazdaság Felsőszölnökön. Kétszeresen is természetes fejlesztésről van szó – hangzott el az avatóünnepségen.

Bakos Ágnes

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Kovács Andrea, a Szlovén Vidék Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője mögött az új, félig fedett turistapihenő Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

Fitneszeszközöket telepítettek a veteményes felőli oldalon, a dombról lefelé mozgalmas, gyerekeknek kialakított játszótér kapott helyet – használhatják a felsőszölnöki ovisok, akik szlovénul és magyarul is mondókáztak az ünnepélyes avatón. A mintagazdaság főépülete mellett félig fedett pihenő várja a turistákat: áram- és vízvételi lehetőséget találnak és kemencét.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Kovács Andrea, a Szlovén Vidék Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője mögött az új, félig fedett turistapihenő Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

A turizmust kiszolgáló fejlesztés egy nagyszabású, szó szerint határon átnyúló kezdeményezés keretében valósult meg – ismertette az avatón Kovács Andrea, a Szlovén Vidék Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Lehetőség nyílt mozgásra, ugyanakkor megpihenhetnek a túrázók – fejtette ki. – Szlovénia a kezdetektől támogatja az ilyen kezdeményezéseket, hiszen érintik a Szlovénia határain túl élő szlovén lakosságot – méltatta a fejlesztést dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul. – Ez a szlovén– magyar program kétszeresen is természetes – fogalmazott az avatón V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. – Természetes, mert naturális, természetközeli, és természetes, mert magától értetődő. És még egy jelző idekívánkozik, ez pedig az igényesség – méltatta a most elkészült parkot és a mintagazdaságot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!