Gazdaság

2010.08.29. 17:46

Befolyásolták a Szova Zrt. közbeszerzését?

Befolyással való üzérkedés gyanúja miatt indult vizsgálat a Szova Zrt.-nél. Egy közbeszerzési ügy állhat a háttérben.

Angyal László


A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője,  dr. Kazmar Enikő  írásos érdeklődésünkre  megerősítette információinkat: ismeretlen tettes ellen, befolyással való üzérkedés miatt indult a nyomozás. 

Lapunk úgy tudja, hogy a Szova Zrt.  idei üzleti tervében szereplő, a  cég tulajdonában lévő Fraknó utcai  telekhez kapcsolódó projekt állhat az ügy hátterében. A belvároshoz közeli területen nyolclakásos társasház építését tervezik.  Az építkezés összértéke meghaladja a 100 millió forintot, a Szova Zrt. ezért   közbeszerzési pályázatot írt ki az épület kivitelezésére. Úgy tudni, hogy a pályázat eredményét már kihirdették, de a  rendőrségi feljelentés  a közbeszerzési eljárás ügyében született.

A  befolyással való üzérkedés  nagyon kényes gazdasági bűncselekmény. Ebben az esetben   politikus,  hivatalnok, vagy a cég közelében dolgozó személy lehet az érintett. Ha ez  a vizsgálat későbbi szakaszában bebizonyosodik, vélhetően - mint más esetben - elfogultságot jelentenek majd be a vasi rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!