szombathelyi árak

2018.10.08. 12:57

Csak a dízel drágul, de az nagyon

Az előzetes várakozásokkal ellentétben jelentősen drágul a gázolaj, a benzin ára pedig ezúttal nem változik. Még idén 450 forint feletti üzemanyagárakra számítanak a szakértők.

VN

Fotó: Illusztráció

Bruttó nyolc forinttal kerül többe a gázolaj szerdától, literenként, ezzel országos átlagban 435 forint lesz. A benzin ára most nem változik, annak átlagára 406 forint. Szombathelyen most, a harmadik októberi áremelés előtt 413 és 436 forintért is mérnek egy liter gázolajat. Benzinből 398 és 420 forint a két szélsőséges szombathelyi ár. A szerdai áremelésre nem számítottak a szakértők, hiszen a múlt héten 1 százalékot emelkedett az olaj ára a világpiacon, és mindössze 1 százalékot gyengült a forint az amerikai fizetőeszközzel szemben a bankközi devizapiacon – ez sem indokolta a jelentős áremelést, néhány forintos drágításra készültek a szakértők. Hosszabb távon viszont 100 dolláros olajárra számítanak elemzők még az idén, ami 450 forint fölé is emelheti a magyarországi üzemanyagárakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!