Gazdaság

2014.12.03. 19:55

Együtt a kkv-kért

Budapest - Figyeljék a kiírásokat és vegyenek részt mind nagyobb számban a kkv-k számára meghirdetett gazdaságfejlesztési pályázatainkon biztatta KKVHáz megyék versenye döntőjének résztvevőit Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár, a verseny fővédnöke.

Osváth Sarolta

Tizenkilenc megye, köztük öt határon túli magyar régió mérkőzött meg tegnap a NAV Kiemelt Adózók Igazgatóságának dísztermében.

A verseny indulását megelőző percekben stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást írt alá Kázmér Judit, a Vas Népét is kiadó PLT ügyvezető igazgatója és Gulyás József, a KKVHáz vezérigazgatója, a megyék versenye fő szervezője. Az együttműködés egyebek közt a Közép-Kelet-Európai Kkv Csúcs, a megyei kkv csúcstalálkozók a KKVHáz megyék versenye, a Kkv-barát program és kkv főzőverseny programjaira terjed majd ki. A kölcsönös előnyökkel járó megállapodás keretében PLT sokoldalú médiatámogatást kínál a kisebb cégeknek.

Gulyás József, a KKVHáz vezérigazgatója Kázmér Judittal, a PLT ügyvezető igazgatójával (Fotó: Osváth Sarolta)

Rétesek, kalácsok, kolbászfélék, sokféle itóka, trófeák, különleges termékek és tárgyak, prospektusok halmai töltötték meg a verseny első fordulójára a csapatok asztalait. A sok humorral és ötlettel előadott bemutatkozásokat megelőzően a zsűri tagjai köszöntötték a versenyzőket. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a zsűri elnöke azt hangsúlyozta, hogy a verseny a lehetőséget teremt egymás megismerésére, a kapcsolatteremtésre, a tapasztalatok átvételére. Aladics Sándor, az OTP kkv igazgatóságának vezetője a kisvállalkozások új, kedvező finanszírozási lehetőségeit ismertette, ehhez kapcsolódott Molnár György, a Nemzetstratégiai Intézet hálózatfejlesztési igazgatója, aki elmondta: az intézet célja, hogy a 2014 és 2020 közötti időszakban az EU források közös fejlesztési célok megvalósítása érdekében a határon túli vállalkozások számára is elérhetők legyenek.

A kétfordulós, a részvevők szavazatait is beszámító idei verseny legjobbjának Békés megye, a Felvidék és a Vajdaság csapatának produkciója bizonyult.

Zárszavában Lenner Áron Márk kiemelte: a kkv-k fontos szerepet töltenek be a következő években az ország újraiparosítását célzó gazdaságfejlesztésben, finanszírozási problémáik megoldására pedig az EU operatív pályázati forrásai minden eddiginél nagyobb lehetőséget nyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!