Gazdaság

2010.10.28. 19:56

Eladó a Figyelő: 22 társaságot hívott meg a tenderre a Sanoma

Huszonkét társaságot hívott meg a Sanoma a Figyelő értékesítésének tenderére - tájékoztatta a Mediapiac.com hírportált Szabó György, a lapot kiadó Sanoma Budapest vezérigazgatója csütörtökön.

MTI

A Sanoma lapcsoport még szeptemberben döntötte el, hogy értékesíti a Figyelő című hetilapot, és vele együtt a hozzá kapcsolódó termékeket, a Figyelő Konferenciákat, a TOP200-at és a Figyelő Trendet.

"Természetesen a Sanoma Budapestnek van elképzelése a márka és a termék értékéről, az ár azonban nem publikus" - közölte Szabó György. Mint elmondta, számba vették azokat a vállalkozásokat és magánbefektetőket, amelyek vagy akik "képesek a termékkör folyamatos piaci jelenlétét biztosítani, finanszírozni és amelyektől elvárható, hogy folytatni és megerősíteni kívánják és tudják a Figyelő gazdaságpolitikai irányultságát, független, mértékadó arculatát."

A vezérigazgató nem válaszolt arra a kérdésre, hogy kiket vagy mely társaságokat hívtak meg a tenderre, csak annyit lehet tudni, hogy összesen huszonkét jelentkezőt kerestek meg.

A kiadó december közepéig várja a nem kötelező érvényű ajánlatokat, ezek után a rövid listára kerülő cégekkel várhatóan 2011 elején kezdődnek meg a tárgyalások - tudatja a Mediapiac.com, amely ismerteti: a nem kötelező érvényű ajánlatot egy kötelező erejű ajánlat benyújtása követi, és ezek alapján a legjobb vevőjelölttel indul az utolsó tárgyalási forduló. A kiválasztásnál "a legfontosabb szempont a lap és a hozzá tartozó tevékenységek folyamatos működtetése, a markáns, kritikus hangvétel további biztosítása, a szerkesztőség független működésének biztosítása" - hangsúlyozta a vezérigazgató a portálnak.

Az eladásnak nem része az fn.hu. Az értékesítés lezárultáig a Figyelő csoport változatlan feltételek mellett folytatja működését, a folyamat nem érinti a különböző kereskedelmi megállapodásokat és a szerkesztőség munkáját - állt a cég korábbi sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!