magyar audi

2017.10.02. 12:08

Elkészült az 500 ezredik hazai Audi

Legördült az 500 ezredik teljes mértékben hazai gyártású autó az Audi új győri futószalagról. Már el is indult Angliába, új tulajdonosához.

A Győrben készült „viperazöld” színű Audi TT S egyedi lakkozást kapott és egy 2,0 literes négyhengeres benzinmotor hajtja, és már indult Nagy-Britannia felé, új tulajdonosához – számol be a vg.hu vállalat közleménye alapján.

Összesen több mint egymillió autó készült Győrben 1998 óta. A járműgyártás hosszú hagyományra tekint vissza az Audi Hungariánál. Az első Audi TT modellek gyártása közel 20 évvel ezelőtt, 1998-ban kezdődött Győrben. 2013-ban nyitottuk meg a teljes gyártási folyamatot lefedő új járműgyárunkat, ahol azóta 500 000 négykarikás autót gyártottunk az első csavartól az utolsóig – mondta Arnd-Robert Sponagel, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

„Emellett a következő évben a prémiumkategóriás kompakt SUV-val, az Audi Q3 modellel tovább bővítjük termékpalettánkat, majd egy évvel később megkezdjük az újabb, teljes egészében Győrben készülő modell, az Audi Q4 gyártását. Ezzel a modellel az Audi belép a Compact Utility Vehicles (CUV) szegmensébe.”

A járműgyártás 4000 munkatársa jelenleg az Audi TT Coupé és Roadster, valamint az Audi A3 Limousine és Cabriolet modelleket gyártja Győrben. Sportos testvéreik, az Audi TT RS Coupé és Roadster, valamint az Audi RS 3 Limousine szintén a győri gyártósorról gördülnek le.

Az előkészületek már gőzerővel folynak az Audi Q3 sorozatgyártására. Az új Q-modellek gyártásához egy 80 000 négyzetméteres karosszériagyár épül Győrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!