Gazdaság

2012.09.12. 08:55

Gépjármű szerzési támogatás: Nemcsak mozgáskorlátozottak kaphatják

Bővült azok köre, akik jogosultak gépjármű szerzési támogatásra, ugyanis a súlyos mozgáskorlátozottakon kívül más egészségügyi probléma esetén is lehet anyagi segítséget kérni - írja a Zalai Hírlap online oldala.

Arany Gábor

- A szeptember 8-ától hatályos rendelet szerint a súlyos mozgáskorlátozottakon kívül az egyéb fogyatékkal élők is benyújthatják igényüket - kezdte az ismertetést dr. Egyed Péter, a Zala Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának vezetője. - Ez azt jelenti, hogy 18 éven aluli gyermekeknél vakok, gyengén látók, siketek és nagyothallók, a rendeletben meghatározott értelmi fogyatékossággal élők, autisták, többszörösen összetett betegségben szenvedők esetében igényelhető támogatás akkor, ha emelt összegű családi pótlékot kap a rászoruló. Felnőtteknél hasonló az egészségkárosodás köre, amikor a támogatás kérhető, azzal a feltétellel, hogy az igénylő jogosult legyen fogyatékossági támogatásra - magyarázta.

 Részletek a Zalai Hírlap online oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!