horgászjegy

2019.08.26. 20:46

Ha érvénytelen a jegy és túl sok a hal

Akik nem váltották meg a horgászjegyüket – esetleg több halat visznek haza, mint amennyit szabadna, súlyos bírságra számíthatnak.

Vas Népe

Már a csónakról is ellenőrzik Fotó: OT

Kvóták túllépése és a lejárt részletjegyek a slágerproblémák a nyáron – derül ki a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége honlapján megjelent tájékoztatóból.

A szövetség halőrei augusztus elejétől jelezték, hogy több horgász – elsősorban figyelmetlenségből – nem vette meg a három részletben váltható megyei területi jegy augusztus 1-jétől érvényes harmadik részletét. A fenti mulasztás esetén a szövetség kezdeményezi a Halgazdálkodási Hatóságnál a halvédelmi bírság kiszabását, amely az állami horgászjegy visszavonásával is jár.

Már a csónakról is ellenőrzik Fotó: OT

A szövetség felhívja a zsákmányt megtartó horgászok figyelmét arra is, hogy az éves területi jegyek birtokában kifogható és megtartható hal mennyisége engedélytípusonként eltér. A kvóta túllépése szankcióval jár.

Egy felnőtt megyei komplett területi jeggyel 40 darab (maximum 80 kg) nemes és 80 kg egyéb hal, a három szabadon választott (tó és folyó) területi jeggyel 30 darab nemes és 50 kg egyéb hal, míg a felnőtt folyóvízi területi jeggyel 20 db (maximum 80 kg) nemes és 50 kg egyéb hal tartható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!