Gazdaság

2014.07.27. 14:00

Határtalan vörösbor

Augusztus 1–4. között nemzetközi borfesztivál helyszíne lesz Lutzmannsburg (Locsmánd). Augusztus 3-án öt ország termelőinek részvételével határtalan termékpiacot rendeznek a fürdőjéről is híres településen, ahol vasi termelők is ott lesznek.

Rékai Zoltán

Lutzmannsburg központjában pénteken este hét órakor kezdődik a borfesztivál, ahova hétfő estéig várják a borbarátokat. A helyi borászok mellett Ausztria szomszéd országaiból, Németországból, Szlovákiából, Magyarországról és Szlovéniából érkezett termelők borait is kóstolhatják majd az érdeklődők.

Szombaton hét órától nemzetközi vertikális kékfrankos kóstolót rendeznek, amelyen egy soproni borász, Wetzer Péter kékfrankosa képviseli Magyarországot.

A vas Birkás pálinka is kapott meghívást a fesztiválra. Fotó: Rékai Zoltán

Vasárnap határtalan termékpiac is kapcsolódik az eseményhez. Tizenhét órától az osztrákok termelők mellett vasi, szlovák, szlovéés olasz termelők specialitásaival ismerkedhetnek meg az ínyencek. Az árukínálatban lesznek friss és tartósított gyümölcsök, zöldségek, szörpök, italok, a gyümölcspárlatok, a likőrök, húsok és húskészítmények, tejtermékek, kenyér és pékáruk. mézek, lekvárok, szószok, olajok és sok minden más.

Az eseményre a szervezők meghívtak vasi sajt-, olaj-, és pálinkakészítőket és kürtőskalácsost is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!