Okosan a pénzzel!

2019.04.23. 13:08

Hiánypótló honlap az alapvető pénzügyi ismeretek bővítésére

Csak a pénzügyi termékek összehasonlításával tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb konstrukciókat.

A kormány kiemelt szándéka, hogy támogassa a megalapozott pénzügyi döntésekhez elengedhetetlen lakossági ismeretek fejlesztését – hangsúlyozta a Magyar Hírlap cikke szerint Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár az Okosan a pénzzel! honlap bemutatásakor. Hozzátette: az egyszerűen kezelhető, közérthető és áttekinthető oldal hatékony segítséget nyújt a mindennapjainkat érintő pénzügyi kérdésekben.

A Pénzügyminisztérium saját fejlesztésű honlapja a közigazgatás területén egyedülálló, hiszen egy ilyen egységes, releváns pénzügyi információkat tartalmazó felület hiánypótlónak számít

– jelentette ki Balogh László. Kiemelte: az oldal felépítése teljes mértékben felhasználóbarát, amely így minden korosztály számára biztosítani tudja a szükséges ismereteket.

A szakmai tartalom kialakításában a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő kormányzati stratégia együttműködő partnerei vettek részt, többek között a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Államkincstár, az Állami Számvevőszék, illetve az oktatásért és az innovációért felelős minisztériumok.

A szektor számos érdekképviseleti szerve ugyancsak közreműködött, hogy változatos témakörökben legyenek elérhetőek információs és segédanyagok, rövid magyarázó videók.

Nemzetközi és hazai felmérések is egységesen azt mutatják, hogy a lakosság csekély része van tisztában az alapvető pénzügyi fogalmakkal, kevésbé tájékozottak a hitelfeltételek útvesztőiben, valamint az elérhető banki szolgáltatásokkal kapcsolatban

– ismertette Balogh László. Rámutatott: beszédes adat az is, hogy a magyar háztartásoknak csak az ötöde készít rendszeres kiadásairól és bevételeiről családi költségvetést.

A szaktárca ezen a téren is igyekszik segítséget nyújtani, a weboldalon ugyanis – a különféle megtakarítási formák bemutatása mellett – egy kalkulátorral könnyen és gyorsan elkészíthető a háztartás éves költségvetése.

Kevesen tudják azt is, hogy a pénzügyi termékek összehasonlításával ki tudjuk választani az egyéni szempontoknak legmegfelelőbb konstrukciókat, és így komoly összegeket lehet megtakarítani.

A fiatalabb korosztályok is nyugodtan böngészhetnek, hiszen a játékok és tesztek mellett rövidfilmek segítenek az ismeretek elsajátításában – tette hozzá a helyettes államtitkár.

A honlap a http://www.okosanapenzzel.hu/ címen érhető el.

Borítókép:

Balogh László az Okosan a pénzzel! honlap bemutatásakor

Forrás: kormany.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában