Gazdaság

2010.06.01. 03:38

Igazolni kell a földhasználatot

A földhasználat jogszerűségének megállapítása érdekében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatkérő lapokat küld az érintett gazdálkodóknak.

Kiss Tamás

Egyes gazdálkodók újabb hivatalos levélre számíthatnak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH), amelyben arra kérik őket, hogy igazolják, milyen jogalap szerint használják bizonyos földterületeiket, amelyekre 2009-ben támogatást igényeltek. A vizsgálat egyrészt azokra a földterületekre terjed ki, amelyekre a korábbi években nem nyújtottak be támogatási igényt, továbbá azokat a többszörös igényléseket is górcső alá veszik, amelyeknél több gazdálkodó ugyanarra a földrészletre jelentette be igénylését. (Itt is természetesen csak az aluligényelt blokkok esetében.)

Mindkét ügycsoportnál a vizsgálat kizárólag azokban az esetekben kerül lefolytatásra, ahol a hiteles földhasználati nyilvántartás alapján nem volt egyértelműen megállapítható, kinek van joga a kérdéses területet hasznosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!