Lakásgazdálkodás

2018.05.12. 07:47

Középtávú kormányzati programokra van szükség az építőiparban

Az építőipar számára a beruházási hullámokat elkerülendő, elengedhetetlen a középtávú programok, a lakásgazdálkodási rendszer kialakítása, emellett komoly feladat lenne a mostani szétaprózott oktatási rendszer helyett a gyakorlati képzőközpontok létrehozása is Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint.

Debrecen, 2017. július 12. Panelház utólagos külsõ hõszigetelésén dolgoznak szakemberek a debreceni Cívis utcában 2017. július 12-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az ágazat legfontosabb teendőiről a Magyar Hírlap szombati számában Koji László elmondta, a szövetség nagyon várja a lakásgazdálkodási programot is, amely nem csupán az újlakásépítésekről, hanem a felújításokról és a szociális, illetve piaci alapon működő bérlakásépítésről, a panelprogramról, az üresen álló lakásállomány felhasználásáról is gondoskodik.

Közölte, a Magyarországon meglévő 4,2 milliós lakásszám mellé, élettartamukat száz évre tervezve, évente legalább 42 ezer új ingatlannak kellene megépülnie. Azzal számolva, hogy a lakások húszévenként nagy felújításra szorulnak, éves szinten legalább kétszázezret kellene átfogó felújításban részesíteni. Bár 2014-ben pozitív irányba indult el a piac, tavaly ezeknek a feladatoknak csak a töredéke teljesült – hangsúlyozta.

Borítóképünk illusztráció, rajta panelház utólagos külső hőszigetelésén dolgoznak szakemberek a debreceni Cívis utcában 2017. július 12-én.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában