Gazdaság

2012.07.03. 17:42

Magyar tulajdonban legyen a termőföld

A hungarikumtörvényhez hasonlóan az új földtörvény kapcsán is konszenzusos vagy ahhoz közeli támogatottságú jogszabály megalkotására törekszik a vidékfejlesztési tárca.

MTI

Ezt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondta kedden, miután a törvény vitaanyagáról egyeztetett az ellenzéki pártok szakpolitikusaival. A megbeszélésen Gőgös Zoltán (MSZP), Szabó Rebeka (LMP), valamit Varga Géza (Jobbik) országgyűlési képviselő vett részt.

 

 

Az új földtörvény célja, hogy a termőföld magyar földművesek tulajdonába kerüljön – mondta a miniszter, aki a megbeszélést hasznosnak ítélte, ugyanakkor megjegyezte, hogy a törvénytervezettel kapcsolatban még élénk vitákra számít.

Gőgös Zoltán (MSZP) ezt meg is erősítette, és úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi koncepció alapján még nem látja a konszenzus esélyeit. Az egyeztetés nyomán akár ez a helyzet is kialakulhat – tette hozzá ugyanakkor.

Szabó Rebeka (LMP) arról beszélt, hogy az új földtörvény koncepciója kerettörvény jellegű, és emiatt sok részletkérdést csak más jogszabályokban lehet majd rendezni.

Varga Géza (Jobbik) azt hangsúlyozta, hogy a Jobbik az új földtörvény kodifikált tervezetét a közjó szűrőjén kívánja vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!