Gazdaság

2014.03.27. 18:00

Megújult hivatal Jákon

Ják - Átadták a 19 millió forintból felújított polgármesteri hivatalt Jákon. A település pályázaton nyert 15 millió forintos támogatást épületfelújításra és a környezet rendbetételére.

Tóth Csongor

Szemes István, Ják polgármestere elmondta, nagy büszkeség számukra, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődik a falu, sikerült felújítani az óvodát, az iskolát, a kultúrházat és a játszóteret is, de nemrég egy pályázaton eszközfejlesztésre is nyertek forrást.

– Újabb jó hír, hogy 26,2 millió forintos pályázati támogatásba részesültünk, melynek köszönhetően fel tudjuk újítani az öregek otthonát, mely többek között a falu szociális étkeztetését is biztosítja – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy ezen összegre nem is számítottak, így nagyon örültek a meglepetésnek. V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, a felújítás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásából valósulhatott meg. Hozzátette, Nárai lakói is örülhetnek, hiszen a két település közös épületben szolgálja az állampolgárokat.

– Az elmúlt négy évben 500 millió forint kormányzati támogatás érkezett Jákra, a legtöbb támogatást a jáki templom felújítása kapta – emlékeztetett Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő. Arról is beszélt, hogy a kormány az adósságkonszolidáció keretein belül átvállalta a település 63 millió forintos adósságát. A rendezvény végén a polgármester díszpolgári címet adott át Hende Csabának, megköszönve lelkiismeretes munkáját a közösségért.

Címkék#Ják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!