Gazdaság

2012.06.29. 17:33

Munkahelyeket teremtenek

Budapest - A tervek szerint 2015 közepére elkészülhet az M86-os főút Csorna és Szombathely közötti, négysávosra bővített szakasza.

Kelemen Attila

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter Vas megye országgyűlési képviselőjeként a budapesti sajtótájékoztatón  elmondta, hogy az M86-os Szombathely és Csorna közötti új szakaszának kiépítéséhez a szükséges engedélyek már rendelkezésre állnak, és az év végéig megkezdődhetnek a régészeti feltárások is.     

A már megvalósult munkálatokkal együtt 6,2 kilométeren új nyomvonalon, 3 kilométeren pedig melléépítéssel kétszer kétsávos főutat alakítanak ki. A 9,2 kilométer hosszú útszakasz gyorsforgalmi paraméterekkel épül meg.

A beruházás előzménye, hogy a Szombathely és Vát közötti szakasz építése a tavalyi leállást követően idén új kivitelezőkkel újraindul.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a kormány kiemelten kezeli a Vas megyén keresztülhaladó gyorsforgalmi út kérdését, így az Új Széchenyi Terv keretein belül támogatja annak fejlesztését.

A fővárosi sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely megyei jogú város polgármestere és Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

Puskás Tivadar bejelentette, hogy a 86-os út fejlesztésével megkezdődik az ország harmadik járműipari gyártóközpontjának kialakítása, mellyel 700 új munkahely jön létre a jövő év közepéig.

Ágh Péter pedig arról számolt be, hogy terítéken van egy másik munkahelyteremtést célzó beruházás is, miszerint Szombathelyen  a volt laktanyában épül ki a 112-es, egységes nemzeti segélyhívó szám új központja, 400 új munkahellyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!