Gazdaság

2014.02.09. 19:34

Önismeret, karrier

Kellő önismeret nélkül nehezen fogod kitalálni, merre indulj, mihez van tehetséged, és mi tesz elégedetté.

Horváth-Németh Krisztina

Emberi kapcsolataid, pozíciód, motiváltságod, életfelfogásod, értékrended és stílusod tükrözik azt, milyen alkat vagy alapvetően.

Lehetetlen alak – mondhatja rád a kollégád, a szomszédod, a főnököd, amiért nem érzed jól magad a helyeden. Abban a helyzetben, amelyben ők tökéletesen érzik magukat.

Megteszel mindent azért, hogy sikeres légy, munkáddal és személyeddel elégedettek legyenek munkatársaid, mégis szorít és fojtogat valami. Naná, hogy nem hozod a formád, egyre fogy a motiváció ereje, türelmetlenné válsz, és gyomorgörccsel gondolsz a rád váró feladatokra nap nap után.

Különféle alkatú embertípusok léteznek: vannak dominánsabb és visszahúzódóbb, elveikért büszkén síkra szállók, és simulékonyabbak. Egyikünk úgy ad hangot az érzéseinek, hogy közben hallja a másik felet is (nemcsak hallja, de érti is őt), másikunk csak saját lemezeit és hangját ismeri el igazságként. Van, aki kompromisszumképes, és van, aki agresszívan védi a „területét" (szellemit, érzelmit és anyagit egyaránt).

Számtalan variációs lehetőség létezik. Az alapvonások mellett erősen helyzetfüggő, hogy ki, kivel, hol, miként viselkedik.

A végrehajtó típusú ember retteg a felelősségtől, ahogy egy vezető alkat kreativitása is megrokkan a szűk korlátok között.

Kiteljesíteni magunkat, örömet találni abban a munkában, amit végzünk, megsokszorozza az életerőnket.

Legközelebb az önismert hasznáról olvashatsz majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!