Gazdaság

2012.06.01. 08:30

Összeírják a termelők adatait Vas megyében is

Péntektől statisztikai adatfelvétel kezdődik a mezőgazdasági termelők körében, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mintavételes felmérést hajt végre két héten keresztül.

Kelemen Attila

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mintavételes felmérést hajt végre az egyéni gazdaságok feltérképezése, a földterület művelési ágak szerinti elszámolása, a 2012. évi vetésterület összeállítása és a június 1-jei állatállomány megállapítása érdekében. A felvétel célja, hogy friss képet adjon az agrártevékenységet végzők természeti erőforrásairól. Az összeírás pénteken kezdődik és június 15-ig tart.

Vas megyében összesen tizennégy településen lesz teljes körű a megfigyelés, ahol az igazolvánnyal rendelkező számlálóbiztosok valamennyi címet felkeresnek, hogy személyes interjúk alapján töltsék ki a kérdőíveket. A mezőgazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetek postai úton kapják meg az adatbejelentő lapokat. Azokon a településeken, ahol nem zajlik összeírás, összesen hatvanhat kiemelt egyéni gazdaságot „figyelnek meg”, ezek képviselői ugyancsak önkitöltéssel adnak számot föld- és vetésterületükről, illetőleg állatállományukról.

A valósághű adatszolgáltatás a statisztikai törvény alapján valamennyi gazdálkodó részéről kötelező. A felvett adatok kizárólag statisztikai célból, összesített formában jelennek majd meg. A KSH Győri Igazgatósága szombathelyi osztályának munkatársai arra kérik a felmérésben érintett gazdálkodókat, hogy pontos válaszadásukkal segítsék az adatfelvétel sikeres végrehajtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!